- írta: Peitli Csilla
Ínyenc fogás a szürke hétköznapokra: Grillezett királyrák
- írta: Mező Dóra
- 2017.08.14
A hétköznapok forgatagában jól esik néha egy kis kényeztetés: miért ne választhatnánk egy különlegesebb fogást a nap befejezéseként? Ha olyan ételre vágyik, ami kicsit eltér a megszokottól, azonban mégsem igényel hosszas előkészületeket, a grillezett királyrák remek választás!
A hétköznapok forgatagában jól esik néha egy kis kényeztetés: miért ne választhatnánk egy különlegesebb fogást a nap befejezéseként? Ha olyan ételre vágyik, ami kicsit eltér a megszokottól, azonban mégsem igényel hosszas előkészületeket, a grillezett királyrák remek választás!
Egy rendkívül ízletes vacsora akár hosszú órákon át lefoglalhatja a lelkes szakácsot, a királyrák esetében azonban nincs szükség komolyabb energiabefektetésre. A mindössze pár perc alatt kisüthető rákfarok, a megfelelő fűszerek felhasználásával, csodálatos fogás.
Hozzávalók:
› előkészített királyrák farok (250 g két személyre)
› 2 gerezd zúzott fokhagyma
› fél citrom leve
› néhány friss bazsalikom levél (aprítva)
› só, bors
› oliva olaj.
Miután megmostuk a rákokat, fűszerezzük be őket a fent felsorolt hozzávalókkal. Érdemes legalább fél órára állni hagyni, hogy elég markáns legyen az ízvilág. A grillrácson körülbelül 4-4 percig süssük mindkét oldalát, figyeljünk folyamatosan, nehogy megégjen! A tálalást feldobhatja egy kis saláta, a rákot pedig őrölt bazsalikommal és citromlével még pikánsabbá tehetjük.
Ha szeretne rátalálni az igényeinek legmegfelelőbb professzionális grillsütőre, vagy szüksége van pár kiegészítőre, kattintson a Grill Pláza oldalára!