- írta: Peitli Csilla
Japán különlegesség ínyenceknek
- írta: Mező Dóra
- 2017.10.24
Ha olyan ételre vágyik, amelynek segítségével ősszel is felidézheti a nyár legkellemesebb, grillezéssel töltött délutánjainak hangulatát, ez az ázsiai finomság biztosan elnyeri tetszését!
Ha olyan ételre vágyik, amelynek segítségével ősszel is felidézheti a nyár legkellemesebb, grillezéssel töltött délutánjainak hangulatát, ez az ázsiai finomság biztosan elnyeri tetszését!
Szereti családja, barátai társaságában tölteni a hétvégéket, de már elege van a megszokott grillételekből? Apró módosításokkal rengeteg receptet használhatunk a hagyományos sütési mód mellett a grillen is: íme, a méltán népszerű teriyaki csirke!
Hozzávalók:
125 ml Japán szójaszósz
2 evőkanál Mirin (édes rizsbor)
1 evőkanál barna cukor
8 db csirkecomb
Elkészítés:
A mirinnel és a cukorral együtt forraljuk fel a szójaszószt. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, lassú tűzön főzzük tovább körülbelül 2-3 percig. Alaposan mossuk át a csirkecombokat. Miután a szósz kihűlt, helyezzük egy nagy tálba a csirkedarabokat, öntsük le a keverékkel, és hagyjuk néhány órán át pácolódni. Érdemes többször átforgatni, hogy a csirke biztosan teljesen beszívja az ízeket. Mindezt akár előző nap is megtehetjük, hiszen minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz a végeredmény! Utolsó lépésként helyezzük a sercegő grillrácsra a csirkét, és alaposan süssük át.
Október 28-án ismét a grillezésé lesz a főszerep: a Spatrend ürömi központja különleges őszi grillnappal várja a kültéri sütés rajongóit. Mindenképp érdemes lesz kilátogatni Ürömre azoknak is, akik régóta vágynak egy profi grillsütőre, hiszen alkalmuk nyílik arra, hogy működés közben is megtekinthessék a kanadai márka professzionális készülékeit. Az eseményre itt regisztrálhat.