Kacsa a grillen: kacsaburger lilahagyma lekvárral

A kacsahúsból kicsit "ünnepélyesebb" burger készíthető, mint a marhahúsból, de nem ez a szendvics egyetlen előnye. A hús testes zamatát kiegészítő édes hagymalekvár teszi igazán különlegessé ezt a burgert, amiből egy nem is elég.


A kacsahúsból kicsit "ünnepélyesebb" burger készíthető, mint a marhahúsból, de nem ez a szendvics egyetlen előnye. A hús testes zamatát kiegészítő édes hagymalekvár teszi igazán különlegessé ezt a burgert, amiből egy nem is elég.

Először a kacsamellel kezdjük, mert azt pácoljuk és majd csak utána daráljuk le! Összekeverjük a narancslikőrt, a borsot, a rozmaringot és a zúzott fokhagymát. Majd a kacsamelleket bepácoljuk vele és egy napot állni hagyjuk.

Másnap a kacsamelleket és a sonkát felkockázzuk és ledaráljuk.

Hozzákeverünk egy kanálnyi jóféle mustárt, és ha a sonka nem volt elég sós, akkor pici sót, de mindenképp kóstoljuk.

A recept többi részét itt találod.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális berendezést az újévi akciók keretein belül!

Címkék: