- írta: Bácsalmási Katalin
Karácsonyi fogás a grillről
- írta: Peitli Csilla
- 2016.12.21
A karácsonyi ünnepekben a logisztika a kritikus pont. A rengeteg teendő kiosztását kezd azzal, hogy a vacsora elkészítését a család grillszakértőjére bízod. Amíg sül a finom főétel a lakásban készülhet a köret és a süti. És még a fa díszítésére is marad idő.
A karácsonyi ünnepekben a logisztika a kritikus pont. A rengeteg teendő kiosztását kezd azzal, hogy a vacsora elkészítését a család grillszakértőjére bízod. Amíg sül a finom főétel a lakásban készülhet a köret és a süti. És még a fa díszítésére is marad idő.
A bárány ugyan nem hagyományos karácsonyi étel, de a szilva és a pálinka kettőse olyan ünnepi színezetbe öltözteti a húsroládot, ami bármilyen asztal díszévé teszi ezt az ételt. A különleges ízvilág ellenére egy viszonlag egyszerű és gyorsan kivitezelhető főételről van szó, aminek plusz karaktert külcsönöz a faszenes grill füstös aromája.
A télen is hamar beüzemelhető kamadó grillek remek hőtartása lesz segítségedre a gyors munkában, amit akár 40 perc alatt is befejezhetsz.
Elkészítés:
A lapockát szépen kiterítjük - ha túl vastag a hús akkor kicsit kiveregetjük.
Bekenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk apróra vágott rozmaringgal és a közepére rakjuk a pálinkába áztatott szilvát.
Feltekerjük, és összekötözzük.
Kb. 30-40 perc alatt, a hús méretétől függően, grillen többször megforgatva készre sütjük.
A tűzről levéve fóliába csomagoljuk, és hagyjuk kicsit pihenni. Elég tálaláskor szeletelni!
A pontos hozzávaló listát, itt találod.
Ha szeretné még az idei télen otthonában élvezni a grillezés utánozhatatlan élményét, látogasson el december 2-án a SpaTrend ürömi üzletébe, ahol a White Weekend alkalmából exkluzív ajánlatokkal várják az érdeklődőket: tekintse meg élőben a piacvezető kanadai Broil King grillsütők széles választékát, és találjon rá az ön számára legmegfelelőbb berendezésre!