Karácsonyi fogás a grillről

A karácsonyi ünnepekben a logisztika a kritikus pont. A rengeteg teendő kiosztását kezd azzal, hogy a vacsora elkészítését a család grillszakértőjére bízod. Amíg sül a finom főétel a lakásban készülhet a köret és a süti. És még a fa díszítésére is marad idő.


A karácsonyi ünnepekben a logisztika a kritikus pont. A rengeteg teendő kiosztását kezd azzal, hogy a vacsora elkészítését a család grillszakértőjére bízod. Amíg sül a finom főétel a lakásban készülhet a köret és a süti. És még a fa díszítésére is marad idő.

A bárány ugyan nem hagyományos karácsonyi étel, de a szilva és a pálinka kettőse olyan ünnepi színezetbe öltözteti a húsroládot, ami bármilyen asztal díszévé teszi ezt az ételt. A különleges ízvilág ellenére egy viszonlag egyszerű és gyorsan kivitezelhető főételről van szó, aminek plusz karaktert külcsönöz a faszenes grill füstös aromája.

A télen is hamar beüzemelhető kamadó grillek remek hőtartása lesz segítségedre a gyors munkában, amit akár 40 perc alatt is befejezhetsz.

Elkészítés:

A lapockát szépen kiterítjük - ha túl vastag a hús akkor kicsit kiveregetjük.

Bekenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk apróra vágott rozmaringgal és a közepére rakjuk a pálinkába áztatott szilvát.

Feltekerjük, és összekötözzük.

Kb. 30-40 perc alatt, a hús méretétől függően, grillen többször megforgatva készre sütjük.

A tűzről levéve fóliába csomagoljuk, és hagyjuk kicsit pihenni. Elég tálaláskor szeletelni!

A pontos hozzávaló listát, itt találod.

Ha szeretné még az idei télen otthonában élvezni a grillezés utánozhatatlan élményét, látogasson el december 2-án  a SpaTrend ürömi üzletébe, ahol a White Weekend alkalmából exkluzív ajánlatokkal várják az érdeklődőket: tekintse meg élőben a piacvezető kanadai Broil King grillsütők széles választékát, és találjon rá az ön számára legmegfelelőbb berendezésre!

Címkék: