Karácsonyi forró ital a grillről

A téli grillezéskor ne csak ételben, hanem italban is gondolkozhatsz. A meleg italok ideje ez, amelyeknek az a kis füstös íz, egészen különleges aromát ad majd. Míg a húsok sülnek, készítsd el a karácsonyi grogot az oldalégőn.


A téli grillezéskor ne csak ételben, hanem italban is gondolkozhatsz. A meleg italok ideje ez, amelyeknek az a kis füstös íz, egészen különleges aromát ad majd. Míg a húsok sülnek, készítsd el a karácsonyi grogot az oldalégőn.

Hozzávalók:

1 üveg száraz, vörös bor

60 ml Aperol vagy narancslikőr

60 ml méz

1 db narancs

fél marék csillag ánizs

4 db fahéj rúd

Elkészítés:

Egy nagyobb hőálló edénybe öntsd össze a bort és a likőrt, majd adj hozzá minden más fűszert és ízesítőt is.

Közepes hőfokú grillen (vagy ha az nem szabad, az oldalégőn) kezd el összemelegíteni a hozzávalókat zárt tető vagy fedő alatt. Nem kell, hogy forrjon, elég ha forrás közeli állatpoban, hagyod az ízeket minél jobban összeérni. 

Amikor már érzed a finom, fűszeres illatát, vedd le a tűzről és a fűszerek eltávolítása után, öntsd poharakba. Narancsszeletekkel díszítve kínáld.

Ha szeretnél professzionális körülmények között grillezni, kattints a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthatsz hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőidhez!

Címkék: