Karácsonyi kényetetés: forró csoki a grillről

Ital a grillről? Karácsonykor minden lehetséges, a grillnek ismeretlen oldalát is feltérképezheted, hogy a konyhát kicsit mentesítsd az ünnepi előkészületek alól. Amíg sül a hús a rácson, odatehetsz egy forrócsokis lábast is a tűzre, hogy megédesítsd a várakozás perceit.


Ital a grillről? Karácsonykor minden lehetséges, a grillnek ismeretlen oldalát is feltérképezheted, hogy a konyhát kicsit mentesítsd az ünnepi előkészületek alól. Amíg sül a hús a rácson, odatehetsz egy forrócsokis lábast is a tűzre, hogy megédesítsd a várakozás perceit.

Hozzávalók:

2 csésze cukrozatlan kakópor

1 csésze cukor

6 csésze tej

2 csésze tejszín

4 teáskanál vanília

4 ek juharszirup

apró pillecukor

fahéj

tejszínhab

Elkészítés:

Egy nagyobb hőálló edénybe keverd össze a kakóport, a cukrot, a tejszínt, a tejet, a vaníliát és a juharszirupot, majd tedd fel a közepes hőfokra melegített grillre.

Várd meg, míg elkezd gyöngyözni az ital, ekkor mérsékelheted a hőmérsékletet vagy tedd a grill hidegebb részére az edényt. Fedd le, és hagy pár percig, hogy összeérjenek az ízek.

Tálaláskor tegyél a csészényi forró csoki tetejére jó sok tejszínhabot, pillecukrot és egy kevés fahéjas szórást.

Ha szeretnél professzionális körülmények között grillezni, kattints a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthatsz hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőidhez!

Címkék: