- írta: Peitli Csilla
Kicsik-nagyok új kedvence: Grillezett ananász
- írta: Mező Dóra
- 2017.06.11
A nyári hőségben sokszor vágyunk valamiféle könnyed finomságra. Pár szem friss eper, alma fahéj ágyon – ne felejtsük el, hogy a grillsütő segítségével elkészíthető egészséges, édes finomságok tárháza szintén kimeríthetetlen!
A nyári hőségben sokszor vágyunk valamiféle könnyed finomságra. Pár szem friss eper, alma fahéj ágyon – ne felejtsük el, hogy a grillsütő segítségével elkészíthető egészséges, édes finomságok tárháza szintén kimeríthetetlen!
Ez a könnyen elkészíthető fogás előételként és desszertként egyaránt remekül funkcionál. Mindössze egy ananászra, fél csésze barna cukorra, ugyanennyi vajra és 1 teáskanálnyi fahéjra van szükségünk. Az ananászt tisztítsuk meg, vágjuk fel apró szeletekre, de felkockázva és nyársra húzva is kifejezetten ínycsiklandozó látványt nyújt majd. A gyümölcsöt óvatosan forgassuk meg a vajas, barna cukros, fahéjas keverékben, vagy egy ecset segítségével vonjuk be az ananász darabkákat az édes mázréteggel. Körülbelül tíz percig süssük, ezalatt a cukorréteg tökéletesen karamellizálódik, a gyümölcs pedig szépen átpuhul. Tálaljuk fagylalt, sütemény, vagy akár desszertbor társaságában, a grillezett ananász garantáltam a kerti partik új kedvence lesz!
Ha ön is szeretne professzionális grillsütőn kísérletezni a különlegesebbnél különlegesebb falatok elkészítésével, kattintson a Spatrend oldalára, vagy látogasson el személyesen a bemutatótermek egyikébe!