- írta: Peitli Csilla
Klasszikus sajtburger a grillről
- írta: Peitli Csilla
- 2016.01.26
Sokan tartanak a hambugerek készítésétől, pedig nagyon egyszerű - csak néhány trükköt - követelő fogásról van szó, amely grillen csodálatos zamatokat vesz fel. A szendvics ráadásul bármilyen feltétettel bővíthető, így a nagyétkűek is megtalálják benne a számításukat.
Sokan tartanak a hambugerek készítésétől, pedig nagyon egyszerű - csak néhány trükköt - követelő fogásról van szó, amely grillen csodálatos zamatokat vesz fel. A szendvics ráadásul bármilyen feltétettel bővíthető, így a nagyétkűek is megtalálják benne a számításukat.
A klasszikus hamburgerhez puha, kissé pirított belsejű zsömlén, minimális ízesítéssel ellátott marhahúspogácsán és friss zöldségeken kívül szinte nincs is semmire szükség. A sajtburgernél ehhez jön a sajt, amihez érdemes valamilyen karakteresebb típust, mondjuk egy jó érett vörös cheddart választani. Enneh színe és állaga olvadás után is kiváló, íze pedig harmonikusan illeszkedik a marhahúshoz.
Ha szeretnéd elkészíteni ezt a nagyon egyszerű, de laktató fogást, a receptért kattints ide.