- írta: Peitli Csilla
Könnyen elkészíthető, különleges előétel: Grillezett királyrák
- írta: Mező Dóra
- 2018.02.13
Néha egy-egy finom falat is igazi felüdülést jelenthet a hétköznapok szürkeségében. Ha valami különlegesre vágyik, azonban nem kíván hosszú órákon át az előkészületekkel bíbelődni, ezt a gyors, ám annál ízletesebb fogást imádni fogja!
Néha egy-egy finom falat is igazi felüdülést jelenthet a hétköznapok szürkeségében. Ha valami különlegesre vágyik, azonban nem kíván hosszú órákon át az előkészületekkel bíbelődni, ezt a gyors, ám annál ízletesebb fogást imádni fogja!
Míg egy bonyolultabb vacsora elkészítése akár hosszú órákon át lefoglalhatja a lelkes szakácsokat, a királyrák esetében nincs szükség komolyabb energiabefektetésre. A mindössze pár perc alatt kisüthető rákfarok a megfelelő fűszerek felhasználásával, csodálatos fogás.
Hozzávalók:
› előkészített királyrák farok (250 g két személyre)
› 2 gerezd zúzott fokhagyma
› fél citrom leve
› néhány friss bazsalikom levél (aprítva)
› só, bors
› oliva olaj.
Miután megmostuk a rákokat, fűszerezzük be őket a fent felsorolt hozzávalókkal. Érdemes legalább fél órára állni hagyni, hogy elég markáns legyen az ízvilág. A grillrácson körülbelül 4-4 percig süssük mindkét oldalát, figyeljünk folyamatosan, nehogy megégjen! A tálalást feldobhatja egy kis saláta, a rákot pedig őrölt bazsalikommal és citromlével még pikánsabbá tehetjük.
Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!