- írta: Peitli Csilla
Kóstold meg az ősz ízeit, készíts sütőtök pitét
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.21
A grillen készült desszerteknek különleges varázsa van, amelyet érdemes minél többször megosztanod a vendégeiddel is. Ez a pite recept tökéletes első próbálkozásnak, ha áttérnél a grillezett gyümölcsökről tartalmasabb édességekre. A töltelék szabadon változtatható.
A grillen készült desszerteknek különleges varázsa van, amelyet érdemes minél többször megosztanod a vendégeiddel is. Ez a pite recept tökéletes első próbálkozásnak, ha áttérnél a grillezett gyümölcsökről tartalmasabb édességekre. A töltelék szabadon változtatható.
Melegítsd elő a keget 185 fokra. Közvetett hőre lesz szükség, tehát ha van, akkor használj diffúziós edényt, ami segít az egyenletes hőeloszlásban, és elválasztja az ételt a lángoktól.
A linzertésztát nyújtsd ki, és egy előre kivajazott piteformába tedd bele. Az edényen túlnyúló részeket vágd le (később, süthetsz belőle lekváros linzert). A tésztát jól nyomd oda az edény széléhez az ujjad segítségével. Amikor ez megvan, egy villa segítségével szurkáld meg a tészta alját és oldalát.
Ezután jön a tészta vakon sütése, amihez zsírpapírra és nehezékre lesz szükséged. Ha a babot, rizst vagy sütőnehezéket beletetted a papírral letakart tésztába, fel is teheted a grillre sülni. Akkor lesz jó a tészta, amikor a szélén látod, hogy pirul a süti.
A folytatásért és jó tanácsokért a recepttel kapcsolatban, látogass el ide.