Kóstold meg az ősz ízeit, készíts sütőtök pitét

A grillen készült desszerteknek különleges varázsa van, amelyet érdemes minél többször megosztanod a vendégeiddel is. Ez a pite recept tökéletes első próbálkozásnak, ha áttérnél a grillezett gyümölcsökről tartalmasabb édességekre. A töltelék szabadon változtatható.


A grillen készült desszerteknek különleges varázsa van, amelyet érdemes minél többször megosztanod a vendégeiddel is. Ez a pite recept tökéletes első próbálkozásnak, ha áttérnél a grillezett gyümölcsökről tartalmasabb édességekre. A töltelék szabadon változtatható.

Melegítsd elő a keget 185 fokra. Közvetett hőre lesz szükség, tehát ha van, akkor használj diffúziós edényt, ami segít az egyenletes hőeloszlásban, és elválasztja az ételt a lángoktól.

A linzertésztát nyújtsd ki, és egy előre kivajazott piteformába tedd bele. Az edényen túlnyúló részeket vágd le (később, süthetsz belőle lekváros linzert). A tésztát jól nyomd oda az edény széléhez az ujjad segítségével. Amikor ez megvan, egy villa segítségével szurkáld meg a tészta alját és oldalát.

Ezután jön a tészta vakon sütése, amihez zsírpapírra és nehezékre lesz szükséged. Ha a babot, rizst vagy sütőnehezéket beletetted a papírral letakart tésztába, fel is teheted a grillre sülni. Akkor lesz jó a tészta, amikor a szélén látod, hogy pirul a süti.

A folytatásért és jó tanácsokért a recepttel kapcsolatban, látogass el ide.

Címkék: