- írta: Peitli Csilla
Majonézes-mustáros grillezett lazac
- írta: Mező Dóra
- 2017.04.25
Közeledik a nyár, s bizonyára sokan nekivágtunk a fürdőruhaszezon előtti masszív diétának – vagy legalábbis már megszületett az elhatározás. Ha szeretnénk távol tartani bendőnket a nehéz ételektől, egy egészséges, könnyedebb halas fogás mindig ízletes megoldás!
Közeledik a nyár, s bizonyára sokan nekivágtunk a fürdőruhaszezon előtti masszív diétának – vagy legalábbis már megszületett az elhatározás. Ha szeretnénk távol tartani bendőnket a nehéz ételektől, egy egészséges, könnyedebb halas fogás mindig ízletes megoldás!
Ez az egyszerű étel kis erőfeszítést igényel, mégis csodásan finom végeredménnyel kecsegtet!
Hozzávalók (1 adag elkészítéséhez):
2 evőkanál bazsalikomlevél - friss
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál Dijoni mustár
1 db citrom leve
1 db lazac filé (250 g-os)
Miután átmostuk, aprítsuk fel a bazsalikomleveleket. Keverjük össze egy tálban a majonézt, mustárt és citromlével, majd adjuk hozzá az aprított bazsalikomot. A keveréket öntsük a lazacfilére, s körülbelül három órán át hagyjuk, hogy jól átitatódjon a hal. Előmelegített grillen süssük nagyjából négy percig mindkét oldalát. Tálaljuk párolt zöldséggel vagy vegyes salátával!
Ha ön is imád grillezni, ne mulassza el a Spatrend Expo tavaszi eseményét: látogasson el Ürömre április 30-ig, ahol a masszázsmedencék és kerti bútorok mellett a grillsütők széles választéka várja!