- írta: Peitli Csilla
Meglepetés burger meccsnézős estékre
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.27
A magyar csapat menetelését ugyan megakadályozták a belgák, de az Eb-nek még nincs vége. További izgalmas meccsek várják a foci szerelmeseit, melyhez egy különleges hamburgert ajánlunk fogyasztásra. Ez a fogás legalább olyan meglepő, amint amilyen fordulatos volt az idei selejtező.
A magyar csapat menetelését ugyan megakadályozták a belgák, de az Eb-nek még nincs vége. További izgalmas meccsek várják a foci szerelmeseit, melyhez egy különleges hamburgert ajánlunk fogyasztásra. Ez a fogás legalább olyan meglepő, amint amilyen fordulatos volt az idei selejtező.
Ha kedveled az egyedi ízeket és szívesen készítenél a megszokottól eltérő hamburgereket vendégeidnek, akkor töltött burgert ajánluk a figyelmedbe. Összeállítása csak egy kicsivel időigényesebb hagyományos társainál, de az első harapás után a vendégek arcára kiülő mosolyok megérik a fáradtságot.
Jöjjenek tehát a lépések:
1. Ízesítsd be a hamburgerhúst az általad kedvelt módon, majd a golflabdánál egy kicsit nagyobb golyókat formázz belőle. Fontos, hogy a fűszereket jól dolgozd el, de ne keverd túl darált húst.
2. Az egyik húsgolyót töltsd bele egy kiolajozott hamburgerformázó gyűrűbe (vagy egy nagyobb pogácsaszaggatóba), és nyomkodd le a húst.
3. Most jöhet a töltelék. Ízlés szerint kerülhet bele szinte minden: sajt, jalapeno paprika, bacon, BBQ szósz vagy kecskesajt és spenót.
4. A töltelékre tegyél még egy húsgolyóból formázott réteget és jól nyomd össze a két húsrészt, hogy a töltelék ne szivároghasson ki a sütés közben az oldalakon. Ehhez használj húsprést. A hús tetejét olajozd le, majd vedd ki a formázóból.
5. Süsd a húst oldalanként 3 percig, majd tedd a grill hűvösebb részére, hogy indirekt hőn teljesen átsülhessen. Egy húshőmérővel ellenőrizheted, hogy a burger belseje is megsült-e. Tálalás előtt hagyd pihenni pár percig a húsokat, addig pirítsd meg a zsömlét és gazdagítsd zöldségekkel és szószokkal.