- írta: Peitli Csilla
Melyik a legjobb rácsalapanyag?
- írta: Peitli Csilla
- 2016.04.25
A grill sütőfelülete az egyik legfontosabb alkatrész, melynek minden esetben erősnek, ellenállónak és a jó hővezetőnek kell lennie. A tartósság és a tapadásmentesség ugyancsak nagy előnyt jelent.
A grill sütőfelülete az egyik legfontosabb alkatrész, melynek minden esetben erősnek, ellenállónak és a jó hővezetőnek kell lennie. A tartósság és a tapadásmentesség ugyancsak nagy előnyt jelent.
Látogass el a www.grillplaza.hu oldalra, hogy a legjobb öntöttvas grillkiegészítők között válogathass.
Ha ezeket a tulajdonságokat tartjuk szem előtt, akkor az acél a legkevésbé szerencsés választás. Az intenzív hőingadozás kikezdi a (gyengébb minőségű) felületet, ami repedések megjelenéséhez és apró sérülésekhez vezet. Ez pedig növeli az étel letapadásának veszélyét és hamarabb is rozsdásodik így a sütőfelület.
A rozsdamentes acél már tartósabb és hosszabb távon is lehet rá számítani. Bár nem olyan tartós, mint a kerámiabevonatos rácsok, azokkal szemben nagy előnye, hogy nincs plusz réteg rajta, ami lepattoghatna. A kerámia felületek nagyon sérülékenyek, ezért sütésnél, takarításnál és tárolásnál is gondosabb elbánást követelnek, mint acél társaik.
Az öntöttvas kiegészítőkben a legdurvább kezek sem tehetnek kárt, ez az a rácstípus, ami szinte mindent kibír. Gyorsan melegszik, jól tartja a hőt és szinte elpusztíthatatlan. Egyetlen hátulütője, hogy kezeletlenül nem tapadásmentes, ezért karbantartására és tisztítására külön figyelmet kell fordítani. Ha ezt megteszed, ez a legtartósabb és leghálásabb felület, amit csak kívánhatsz a grillezéshez.