- írta: Peitli Csilla
Mexikói grillkülönlegesség Amerikából: marha fajitas
- írta: Spatrend Online
- 2015.05.24
A fajitas serpenyőben készült sisteregve tálalt ételek mindig megdobbantják a szívemet. Ha van egy jó grillsütőd, akkor otthon is elkészítheted ezt a különleges, Amerikából származó, de itthon is elkészíthető grill receptet.
A fajitas serpenyőben készült sisteregve tálalt ételek mindig megdobbantják a szívemet. Ha van egy jó grillsütőd, akkor otthon is elkészítheted ezt a különleges, Amerikából származó, de itthon is elkészíthető grill receptet.
Hozzávalók
- 220 g marha hátszín
- fél db fehér hagyma
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 4 db tortilla
- 2 gerezd lime
- 60 g tejföl
- 60 g salsa szósz
- 15 g chili por
- 5 g kömény
- 2 g oregánó
- 2 g fokhagymás só
- 30 ml víz
Elkészítés
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet.
Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra.
Ha a grill már elég meleg, akkor egy edényt is tegyél fel, hogy felmelegedjen.
Ebbe az előre melegített mélyebb serpenyőbe tegyél egy kis olajat, majd jöhetnek bele a fűszerezett husi csíkok és zöldségek. Egyenletesen terítsd el a serpenyőben, és süsd 4-6 percig az egészet.
Amikor a zöldségek még enyhén roppanósak, vedd le a serpenyőt a grillről, és már tálalhatod is.
Az asztalra helyezett húsra nyomj egy kis lime levet.
Tálalni pedig a következőképpen kell a fogást: a tortilla közepébe kanalazz egy kis húsos keveréket, erre jön egy kanál tejföl, egy kanál salsa és igény esetén egy kis sajt is. A tortillát feltekerve fogyaszd.
Extra tippekért látogasd meg a receptet a grillreceptek.hu oldalon