- írta: Peitli Csilla
Mindenki forrón szereti? - 5 extrán fűszeres recept a grillre
- írta: Faragó Zoltán
- 2015.03.04
A csípős, fűszeres ételek sokunkat rabul ejtik, sőt, ennek a kicsit bátrabban tüzes fűszerezésnek egyfajta divatját is felfedezhetjük a mai gasztronómiában. A Séf a rácson online grillverseny szakácsai pedig szintén jól tudják, hogyan paprikázzák fel a hangulatot.
A csípős, fűszeres ételek sokunkat rabul ejtik, sőt, ennek a kicsit bátrabban tüzes fűszerezésnek egyfajta divatját is felfedezhetjük a mai gasztronómiában. A Séf a rácson online grillverseny szakácsai pedig szintén jól tudják, hogyan paprikázzák fel a hangulatot.
A versenybe szinte özönlenek a pikánsabbnál pikánsabb ízvilágú receptek: chili por, wasabi, fűszeres bbq szósz vagy épp egy kis cayenne-i bors használata felvillanyozza a grillsütőn piruló húsok ízét. „RONNIERONNIE” wasabis csirkéje, „CSABIG” és „EDI01” chili porral feltüzelt receptje, „ATTIKA19” Cayenne-i borsos báránybordája, „MAX021” és „COOKFATHER” BBQ szósszal ízesített ételkreációja biztos sikert arat, ha tüzes ételre vágyunk vagy szeretnénk egy kis extra erővel megbolondítani ízlelőbimbóinkat.
Persze, ahogy a főzés-sütés szinte minden formájánál, úgy a grillezésnél is a kevesebb néha több. Vigyázzunk, nehogy egy csipetnyi pikantéria helyett pokolian égető, vagy éppen ehetetlen ételt tegyünk a családunk, vagy a parti vendégeinek asztalára.
Ha te is erőteljes ízekre vágysz, próbáld ki a séfek ajánlását és hagyd, hogy beszippantson az ízorkán. Találd meg a neked való receptet, és szavazz kedvenceidre!