- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Ananászos csirkenyárs
- írta: Peitli Csilla
- 2016.10.16
Az ananászos csirke az egyik legegyszerűbb grillétel, amely édeskés íze miatt gyerekek számára is nagy sikerrel készíthető. A felnőtt változat erős paprikával tovább fűszerezhető, hogy a füstös és az édes íz mellé még egy aroma társulhasson.
Az ananászos csirke az egyik legegyszerűbb grillétel, amely édeskés íze miatt gyerekek számára is nagy sikerrel készíthető. A felnőtt változat erős paprikával tovább fűszerezhető, hogy a füstös és az édes íz mellé még egy aroma társulhasson.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
Amíg melegszik a kinti grill, készítsd elő a hozzávalókat.
A megtisztított paprikát, és a megpucolt hagymát vágd nagyobb falatnyi darabokra.
Hasonló méretűre aprítsd fel az ananászt és a csirkét is.
Váltakozó sorrendben húzd nyársra az alapanyagokat, úgyhogy éppen összeérjenek, de ne legyenek túl szorosan egymás mellé tűzve, különben az érintkezési pontokon nehebben sül meg az étel.
A nyársak elkészítése után egy ecset segítségével kend le minden oldalukat a bbq szósszal.
Süsd őket a grillen, a hús vastagságától függően 7-12 percig. Majd azonnal tálalhatod is rizzsel vagy egyéb körettel.
Pontos adagokért és a további leírásért, kattints ide.