- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Baconbe tekert csirkecomb
- írta: Peitli Csilla
- 2015.10.17
A csirkecombok bőrét távolítsd el, majd helyezd őket egy zárható zacskóba. Öntsd rájuk az olívaolajat és szórd meg őket a köménnyel, a chili porral, a barna cukorral, a sóval és a borssal. A zacskót zárd be, és jól rázd össze az egészet. Ha ez megvan, vedd ki a combokat a zacskóból és mindegyiket tekerd be egy baconbe, amit fogpiszkálóval rögzíts a húsra.
- A csirkecombok bőrét távolítsd el, majd helyezd őket egy zárható zacskóba. Öntsd rájuk az olívaolajat és szórd meg őket a köménnyel, a chili porral, a barna cukorral, a sóval és a borssal. A zacskót zárd be, és jól rázd össze az egészet. Ha ez megvan, vedd ki a combokat a zacskóból és mindegyiket tekerd be egy baconbe, amit fogpiszkálóval rögzíts a húsra.
- Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre, majd tedd fel a combokat egy csirkecomb sütő állványra, és süsd őket, mérettől függően, 20-30 percig. Egyszer fordítsd meg őket. A maradék hozzávalóból készítsd salsát, és ezzel tálald a húst. A salsához vágd félbe a paradicsomokat, és tedd őket egy nagyobb tálkába. Hámozd meg az avokádót, kockázd fel a hagymát, aprítsd fel a koriander zöldjét, majd keverd őket a paradicsomhoz. Végül öntözd meg a salsát a lime levével.
Hozzávalók
- 8-12 db csirkecomb
- 1 csomag bacon
- 15 ml olívaolaj
- 15 ml limelé
- 10 g kömény
- 8 g chili por
- 8 g barna cukor
- 2,5 g só
- 2,5 g bors
- 100 g koktél paradicsom
- 1 db avokádó
- 1/4 db vöröshagyma
- 30 g koriander levél
Extra tippek:
- A fogpiszkálót használat előtt áztasd be meleg vízbe, így biztosan nem ég meg a grillen sem. A füstösebb íz eléréséhez használj almafás füstölést. A csirke akkor készült el biztosan, ha már a csont közeli hús is elvesztette rózsaszínt színét, ennek ellenőrzésére, válaszd ki a legvastagabb csirkecombot és teszteld azt.
Használj a recepthez csirkecomb sütőt!