- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Baconbe tekert fésűkagyló
- írta: Peitli Csilla
- 2016.09.09
Kezdő grillezőknek is könnyű elkészíteni ezt az előételt, hiszen minimális konyhai tudést igényel. Az egyetlen buktató a sütési idő, amelyet nem könnyű megválasztani. Ha túl sokáig sül kiszárad, ha nem elég sokáig, akkor veszélyes lehet az egészségre. A bacon ehhez nyújt segítséget, ha ropogósra sült a bacon, akkor a fésűkagyló is elkészült.
Kezdő grillezőknek is könnyű elkészíteni ezt az előételt, hiszen minimális konyhai tudést igényel. Az egyetlen buktató a sütési idő, amelyet nem könnyű megválasztani. Ha túl sokáig sül kiszárad, ha nem elég sokáig, akkor veszélyes lehet az egészségre. A bacon ehhez nyújt segítséget, ha ropogósra sült a bacon, akkor a fésűkagyló is elkészült.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Az olajból, a citromléből és a borsból készíts egy könnyű páclét, amibe fogasd bele a fésűkagyló darabokat.
30-60 percig hagy pihenni a kagylókat. Közben vágd ketté a baconszeleteket.
Amikor letelt a fésűkagyló pácolási ideje, minden darabot csomagolj be egy baconszeletbe, amit fogpiszkálóval rögzíts a kagylóhúshoz.
Az előmelegített és beolajozott grillen 5-7 perc alatt süsd készre a kagylót. Sütés közben elég egyszer megfordítani a kagylócskákat.
A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.