- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: BBQ Pulled Pork szendvics coleslaw salátával
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.12
A lassan sült sertés, ami hosszú órák alatt omlossá érik a grillen kiváló szendvics alapanyag. Salátával és krumplival klasszikus amerikai ízeket idéz, amitől ez a "gyorsétel" is kulináris magaslatokba emelkedik.
A lassan sült sertés, ami hosszú órák alatt omlossá érik a grillen kiváló szendvics alapanyag. Salátával és krumplival klasszikus amerikai ízeket idéz, amitől ez a "gyorsétel" is kulináris magaslatokba emelkedik.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
75 dkg liszt
450 g natúr joghurt
1 tk só
40 g élesztő
50 g vaj
1 db tojás
70 g cukor
1 kg marha szegy
1/4 fej fehér káposzta
1/4 fej lila káposzta
3-4 db lila hagyma
10 ek majonéz
450 g tejfől
4-5 db sárgarépa
2-3 ek alma ecet
1 ek tengeri só
3 ek bbq füszerkeverék
Első lépésben a marhaszegy előkészítése fontos fontos kíválasztani a megfelelő fűszereket: az én kedvencem egy Wieberg nevezetű Black BBQ füszerkeverék és egy kis fokhagyma borskeverék (fekete-, fehér-, és rózsabors), valamint még kell egy jó minőségű, lehetőleg tengeri só, és almaecet kis cukorral!
Majd ha az előkészítésen átesett, akkor irány a grill smooker, ahol lassú füstölésen fog átesni a hús BBQ tartományban, 110 és 130 Celsius fok között 5-6 órát. Persze ez a hús minőségétől is függ!
Amíg készül a hús addig megcsináljuk a coleslaw salátát: ami fehér és lila káposztából, répából és lila hagymából, valamint és egy kevés majonézes tejfölös öntetből áll.
Jönnek a házi készítésű bucik, a megadott arányokból 10 db jön ki. Szóval összeállítjuk a tésztát, ledagasztjuk, majd 1-2 órára hagyjuk pihenni!
Megpucoljuk az édes burgonyát hasábokra vágjuk elő főzzük forró lobogó vízbe 2-3 percig, majd leszűrjük.
Majd, ha a bucik is eleget pihentek, adagoljuk, lehet kis-, nagy-, és óriásbuci a nagyevőknek. Majd következik a sütés 180 fokon 15 perc alatt, szép aranybarnára, mert hogy előtte egy tojást felvertünk és bekentük vele a bucikat! Ha elkészült minden hozzávaló akkor a burgonyát bő olajban kisütjük, majd sózzuk picit. A bucit kettévágjuk, majd grillen megpirítjuk. A húst csipesszel széttépkedjuk, rostjaira szedjük, majd a buciba helyezzük. Mehet rá a sali és a teteje!
- Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.