- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Borjúszelet ázsiai módra
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.08
Osztriga szósz, fokhagyma és gyömbér adja meg az alap ízkombinációját ennek a borjóreceptnek. Köretnek készíthetsz tésztasalátát vagy zöldköretet, a hangsúly úgyis a fűszeres húsra terelődik majd.
Osztriga szósz, fokhagyma és gyömbér adja meg az alap ízkombinációját ennek a borjóreceptnek. Köretnek készíthetsz tésztasalátát vagy zöldköretet, a hangsúly úgyis a fűszeres húsra terelődik majd.
Először az első hat hozzávalóból készítsd el a pácot. A folyóssá melegített, de nem forró mézbe, keverd el a sherry-t, az osztriga szószt (ázsiai boltokban vagy nagyobb áruházláncokban már kapható), a chili szószt, végül az aprított vagy reszelt fokhagymát és a gyömbért.
Pácold be a borjúszeleteket és hagyd állni legalább 15 percig szobahőmérsékleten, hogy a hús átvegye az aromákban gazdag szósz ízeit.
Ezután jöhet a grillezés. A felmelegített grillrácsra – némi olajozás után – tedd fel a hússzeleteket, majd jöhet rá a fedő. 10-15 perc sütési idő elegendő is a vékony szeleteknek, de félidőben ne felejtsd el megfordítani a húst, hogy biztosan egyenletesen süljön meg a borjú.
Az elkészítést segítő trükköket és a hozzávalók listáját, ezen az oldalon találod.