Napi grillreceptünk: Borjúszelet ázsiai módra

Osztriga szósz, fokhagyma és gyömbér adja meg az alap ízkombinációját ennek a borjóreceptnek. Köretnek készíthetsz tésztasalátát vagy zöldköretet, a hangsúly úgyis a fűszeres húsra terelődik majd.


Osztriga szósz, fokhagyma és gyömbér adja meg az alap ízkombinációját ennek a borjóreceptnek. Köretnek készíthetsz tésztasalátát vagy zöldköretet, a hangsúly úgyis a fűszeres húsra terelődik majd.

 

Először az első hat hozzávalóból készítsd el a pácot. A folyóssá melegített, de nem forró mézbe, keverd el a sherry-t, az osztriga szószt (ázsiai boltokban vagy nagyobb áruházláncokban már kapható), a chili szószt, végül az aprított vagy reszelt fokhagymát és a gyömbért.

Pácold be a borjúszeleteket és hagyd állni legalább 15 percig szobahőmérsékleten, hogy a hús átvegye az aromákban gazdag szósz ízeit.

Ezután jöhet a grillezés. A felmelegített grillrácsra – némi olajozás után – tedd fel a hússzeleteket, majd jöhet rá a fedő. 10-15 perc sütési idő elegendő is a vékony szeleteknek, de félidőben ne felejtsd el megfordítani a húst, hogy biztosan egyenletesen süljön meg a borjú.

Az elkészítést segítő trükköket és a hozzávalók listáját, ezen az oldalon találod.


Címkék: