- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Chilis vajjal tálalt grillezett kukorica
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.22
Tombol a nyár vége, grillre kívánkoznak hát a klasszikus nyári alapanyagok is. A grillezett kukorica hűvösebb időben és a legnagyobb kánikulában is kivételes rágcsálnivaló önmagában vagy köretként. A gyerekek imádják, a felnőtteknek pedig egy kis lime-os, chilis vajjal teheted még izgalmasabbá.
Tombol a nyár vége, grillre kívánkoznak hát a klasszikus nyári alapanyagok is. A grillezett kukorica hűvösebb időben és a legnagyobb kánikulában is kivételes rágcsálnivaló önmagában vagy köretként. A gyerekek imádják, a felnőtteknek pedig egy kis lime-os, chilis vajjal teheted még izgalmasabbá.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A pucolatlan csöves kukoricát áztasd be 30 percre vízbe. Az elszáradt, esetleg féregrágta külső leveket távolítsd el, de minden mást hagyj érintetlenül.
Amikor kivetted a vízből a csöveket, rázd le róluk a vizet és azonmód tedd is fel őket a grillrácsra.
Alacsony hőmérsékleten süsd 25 percig fedő alatt a kukoricát. Egyszer fordítsd meg olyan 15 perc elteltével.
A sütés után szedd le a grillről a kukoricát, majd húzd le róla a külső leveleket és távolítsd el a kis hajakat. Mindegyik kukoricára tegyél egy vékony szelet sózott vajat. Amikor ez is elolvad, lehet enni a grillezett kukoricát.
A hozzávalókat és az extra tippeket itt találod.