- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Csülök a grillen
- írta: Peitli Csilla
- 2016.03.01
A Kamado Chef grill kétség kívül az egyik legjobb módja a csülök elkészítésének. Nem egy gyors, vészhelyzeti recept, de megéri rászánni az időt, mert az eredmény puha, ízletes és mennyeien illatozó csülök lesz.
A Kamado Chef grill kétség kívül az egyik legjobb módja a csülök elkészítésének. Nem egy gyors, vészhelyzeti recept, de megéri rászánni az időt, mert az eredmény puha, ízletes és mennyeien illatozó csülök lesz.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A csülköt érdemes előző éjszaka bepácolni egy kis olajos pácban (jól áll neki a mustár és a babérlevél is), ezzel elő is készültél a grillezésre. Közvetlenül a sütés előtt vedd ki a húst a hűtőből, hogy felmelegedjen kicsit, így egyenletesebben sül majd.
Nem kell erősen felfűteni a grillt, a hosszú sütéshez alacsony, 110-120 fok körül hőmérséklet is elég. Közvetlenül a hús elől kotord el a faszenet, hogy közvetett hő érje csak a húst. Zárt tető alatt süsd a csülköt két órán keresztül. (Ez a csülök méretétől függően több is lehet.)
Amikor már kellően megpuhult, akkor húzd a húst a faszén fölé és pirítsd addig a külsejét, amíg a grillrács jelei meg nem jelennek a hús felszínén. Ekkor vedd ki a húst és egy papírzacskóba csomagolva pihentesd öt percig. Ezután bátran tálalhatod.
Black Friday a grillrajongóknak is! Ha szeretnéd beszerezni a téli sütéshez szükséges eszközeidet, vagy már tavaszra készülve vásárolnál, most itt a kihagyhatatlan lehetőség, hogy óriási kedvezményekkel tegyél szert professzionális grillcuccokra.