- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Deli stílusú marhaszegy
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.08
A sós vizes pácolás az egyik legjobb módja a porhanyós marhahús készítésének. Az órákig tartó pácolás miatt előre kell gondolkodni, de a végeredmény biztosan elnyeri majd a kósolók jóváhagyását.
A sós vizes pácolás az egyik legjobb módja a porhanyós marhahús készítésének. Az órákig tartó pácolás miatt előre kell gondolkodni, de a végeredmény biztosan elnyeri majd a kósolók jóváhagyását.
Egy nappal a sütés előtt készíts 1,8 l vízből, 110 g sóból, barnacukorból és a savanyításra használt fűszerkeverékből brine levet.
Egy zárható zacskóba tedd bele a szegyet egybe, majd öntsd rá a vizet és zárd be. Így tedd félre a hűtőbe a másnapi használatig.
A következő nap a sütéshez készítsd elő a keget, és fűtsd fel 110°C-ig. Már ekkor helyezd el a füstölőfákat is.
A húsról öntsd le a brine levet, és itasd le a felesleges nedvességet a húsról, majd készíts hozzá fűszerkeveréket.
A többi tennivalót ezen az oldalon találod.