- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Diófüstön érlelt sonka
- írta: Peitli Csilla
- 2016.04.30
A füstölés a grillezéstől több pont is jelentősen eltér, de a végeredmény mindkét esetben íncsiklandó, büszkeségre okot adó lakoma. Ha jól csinálja az ember. Ezúttal egy olyan receptet mutatunk be, mely időigényes, de nem bonyolult, ezért a füstöléssel ismerkedők is bátran választhatják.
A füstölés a grillezéstől több pont is jelentősen eltér, de a végeredmény mindkét esetben íncsiklandó, büszkeségre okot adó lakoma. Ha jól csinálja az ember. Ezúttal egy olyan receptet mutatunk be, mely időigényes, de nem bonyolult, ezért a füstöléssel ismerkedők is bátran választhatják.
A brine-hoz keverd össze a vizet a sóval, a cukorral, a mézzel és a rummal, majd dolgozd el annyira a hozzávalókat, hogy minden elem feloldódjon.
Egy mély tálba helyezd bele az egész húst, majd öntsd rá a brine oldatot úgy, hogy teljesen ellepje a húst. Hűtőben pihentesd 48 óráig.
Az utasítások további részét a www.grillreceptek.hu oldalon olvashatod.