Napi grillreceptünk: Édesburgonya és sütőtök leves

Téli zöldségekből készül ez a grillezett krémleves, ami nemcsak füstös aromájával és tartalmasságával, de letisztult ízvilágával is jogosan tarthat igényt a figyelmünkre. Fokhagymás pirítóssal még karakteresebb, de húsimádóknak bacon chipsszel is készülhet.


Téli zöldségekből készül ez a grillezett krémleves, ami nemcsak füstös aromájával és tartalmasságával, de letisztult ízvilágával is jogosan tarthat igényt a figyelmünkre. Fokhagymás pirítóssal még karakteresebb, de húsimádóknak bacon chipsszel is készülhet.

Grillsütőt vagy grillkiegészítőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!

Melegítsd elő a grillt magas hőmérsékletre.

Közben pucold meg és magozd ki a sütőtököt, majd vágd kisebb darabokra.

Járj el ugyanígy az édesburgonyával is.

A zöldségeket forgasd össze 2 evőkanálnyi olívaolajjal és a mézzel, majd egyenletesen oszlasd el egy tepsin, amit tegyél fel a grillre.

Néha megkeverve az egészet, süsd puhulásig (kb. 45 perc) a zöldségeket.

Amíg a krumpli és a tök sül, vágd fel a hagymát apróra, és az oldalégőn egy kis olajon párold üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a csirke alaplét. Forrás után még öt percig forrald.

A megsült zöldségeket add a levesalaphoz és kézi mixer segítségével pürésítsd az egészet, amíg egynemű levest nem kapsz.

Ekkor add hozzá a tejszínt, amivel együtt még forrald fel. Elég megvárni míg megjelennek az első buborékok, és már tálalhatod is. De előtte ne felejtsd el sózni és borsozni az ízlésed szerint.

A folytatásért és jó tanácsokért a recepttel kapcsolatban, látogass el ide.

Címkék: