- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Édesburgonya és sütőtök leves
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.12
Téli zöldségekből készül ez a grillezett krémleves, ami nemcsak füstös aromájával és tartalmasságával, de letisztult ízvilágával is jogosan tarthat igényt a figyelmünkre. Fokhagymás pirítóssal még karakteresebb, de húsimádóknak bacon chipsszel is készülhet.
Téli zöldségekből készül ez a grillezett krémleves, ami nemcsak füstös aromájával és tartalmasságával, de letisztult ízvilágával is jogosan tarthat igényt a figyelmünkre. Fokhagymás pirítóssal még karakteresebb, de húsimádóknak bacon chipsszel is készülhet.
Grillsütőt vagy grillkiegészítőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!
Melegítsd elő a grillt magas hőmérsékletre.
Közben pucold meg és magozd ki a sütőtököt, majd vágd kisebb darabokra.
Járj el ugyanígy az édesburgonyával is.
A zöldségeket forgasd össze 2 evőkanálnyi olívaolajjal és a mézzel, majd egyenletesen oszlasd el egy tepsin, amit tegyél fel a grillre.
Néha megkeverve az egészet, süsd puhulásig (kb. 45 perc) a zöldségeket.
Amíg a krumpli és a tök sül, vágd fel a hagymát apróra, és az oldalégőn egy kis olajon párold üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a csirke alaplét. Forrás után még öt percig forrald.
A megsült zöldségeket add a levesalaphoz és kézi mixer segítségével pürésítsd az egészet, amíg egynemű levest nem kapsz.
Ekkor add hozzá a tejszínt, amivel együtt még forrald fel. Elég megvárni míg megjelennek az első buborékok, és már tálalhatod is. De előtte ne felejtsd el sózni és borsozni az ízlésed szerint.
A folytatásért és jó tanácsokért a recepttel kapcsolatban, látogass el ide.