- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Egzotikus jus-ben pácolt oldalas egyben sütve
- írta: Peitli Csilla
- 2016.02.27
Szereted megadni a módját a főzésnek és néhe belefedkeznél az ételkészítés örömeibe? A slow food mozgalom tagjai azt vallják, hogy az étel élvezetének és elkészítésének is meg kell adni a tiszteletet, így válik igazán szórakoztatóvá és táplálóvá ez a tevékenység.
Szereted megadni a módját a főzésnek és néhe belefedkeznél az ételkészítés örömeibe? A slow food mozgalom tagjai azt vallják, hogy az étel élvezetének és elkészítésének is meg kell adni a tiszteletet, így válik igazán szórakoztatóvá és táplálóvá ez a tevékenység.
Ha nem félsz a hosszú előkészületekől, sőt keresed a kihívást, az egzotikus jus-ben pácolt oldalas kifogástalan választás. A rizspogácsa köret kellően izgalmas és egyedi, akár külön is elkészítheted.
A jus (ejtsd: zsü)-höz: a csontot több darabba vágjuk, a leveszöldséget is megtisztítjuk, falatnyi darabokra szeljük. A húst tepsibe tesszük, sütőbe toljuk, megpirítjuk. A zöldségeket egy nagy fazékban kevés olajon szintén megpirítjuk, hozzáadjuk a csontot. Felöntjük kb. 4 l vízzel, felforraljuk, lehabozzuk. Hozzáadjuk a csillagánizst, a fahéjat és a szegfűszeget, majd 2 órán keresztül nagy lángon főzzük. Ezután elfőzzük a lé nagy részét, kivesszük a csontot és a zöldségeket. Leszűrjük, majd addig redukáljuk, míg kb. fél liter marad. Beleöntjük a bort, kiforraljuk, majd beállítjuk a sót. Elzárjuk a lángot, kockánként elkeverjük benne a vajat. Pár evőkanállal félreteszünk a tálaláshoz.
Folytatásért kattints ide.