- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Fokhagymás fésűkagyló
- írta: Peitli Csilla
- 2016.07.20
A fésűkagyló ideális nyári fogás, hiszen pillanatok alatt elkészül, és azonnal tálalható. Egyetlen hátránya, hogy nagyon kényes az alapanyag, amelyet pont a megfelelő ideig kell sütni, különben nyers vagy épp, hogy túl rágós lesz. Kísérletező lelkeknek tökéletes parti étel.
A fésűkagyló ideális nyári fogás, hiszen pillanatok alatt elkészül, és azonnal tálalható. Egyetlen hátránya, hogy nagyon kényes az alapanyag, amelyet pont a megfelelő ideig kell sütni, különben nyers vagy épp, hogy túl rágós lesz. Kísérletező lelkeknek tökéletes parti étel.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Ha fagyasztott fésűkagylót használsz hagyd, hogy teljesen kiolvadjon, majd itasd fel róla a nedvességet.
Ezzel egy időben áztass be négy nyársat vízbe, amire majd feltűzöd a kagylóhúst. Az áztatás megelőzi a fanyárs megégését.
Melegítsd elő a grill magas hőfokra.
Egy serpenyőben keverd el az olvadó vajat, a fokhagymával, a salottahagymával, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. Időnként megkeverve, 5 percig főzd a keveréket.
A recept folytatását, itt találod.