- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Füstölt csirkecomb őszibarack chutney-val
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.12
A chutney gyümöcsös, de mégis kissé savanykás ízé tökéletesn illik a füstölt csirkéhez. Az időigényesnek tűnő recept nem igényel túl sok odafigyelést, így kerti partikhoz ideális választás.
A chutney gyümöcsös, de mégis kissé savanykás ízé tökéletesn illik a füstölt csirkéhez. Az időigényesnek tűnő recept nem igényel túl sok odafigyelést, így kerti partikhoz ideális választás.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
50 gramm só
3 db gyümölcsfa
250 g öszibarack (kompót)
5 ek őszibarack lé
2 ek őszibarack lekvár
2 tk almaecet
2 tk mustár
1 tk worcester szósz
1/4 tk durva szemű só
1 csipet őrölt szegfűbors
1 dl bbq szósz
A csirkecomb megsütése BBQ technikával igen egyszerű:
Tisztítsuk meg a csirkecombokat, aztán egy éjszakára tegyük sóoldatos vízbe. (1 liter vízbe 50 gramm só.) Teljesen fedje be a combokat! Másnap a sütőnket indirekt grillezésre állítsuk be, a hőmérséklet 110-120 Celsius fok között legyen. A combokat bőrével felfelé tegyük a rácsra, majd süssük 160-180 percig. Maghőmérővel tudjuk ellenőrizni, mikor van kész, 82 Celsius fok legyen a hús legvastagabb résznél, amikor levesszük.
A sütés közben használhatunk füstölőfát is, válasszunk valami gyengébb aromát pl. almát, cseresznyét.
A sütés vége előtt fél órával, átkenhetjük a combokat BBQ-szósszal. Ez lehet édes, de akár csípős is, ahogy a család szereti.
Amíg sülnek a húsok, bőven van időnk megcsinálni a köretet: egy egyszerű őszibarack chutney remekül illik a füstölt csirkénkhez. A hozzávalókat forraljuk össze egy lábosba, majd főzzük további 10 percig. Ha kész, vegyük le, és hagyjuk állni. Ha esetleg túl sűrű lett, akkor lazítsuk fel egy kis őszibaracklével.
- Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.