- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Füstölt, dinsztelt vöröskáposzta
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.19
A párolt káposzta különlegesebb, ízletesebb és nehezebben kivitelezhető változata. Lilakáposztából az igazi, de vegyíteni is lehet a fehér és a lila változatot. Fagyasztható, ezért érdemes egyszerre többet készíteni belőle, úgyis hamar elkapkodják majd a vendégek.
A párolt káposzta különlegesebb, ízletesebb és nehezebben kivitelezhető változata. Lilakáposztából az igazi, de vegyíteni is lehet a fehér és a lila változatot. Fagyasztható, ezért érdemes egyszerre többet készíteni belőle, úgyis hamar elkapkodják majd a vendégek.
A félbevágott káposzták torzsa részét kend be egy kevés olajjal, majd bugyoláld be őket alufóliába úgy, hogy a torzsa rész szabadon maradjon.
A füstölésre szánt faforgácsot helyezd a füstölődobozba és melegítsd fel a grillt.
Amikor már érzed a fa illatát, helyezd fel a káposztákat a rácsra és alacsony hőfokon füstöld legalább 4 órát, vagy addig, ameddig megpuhulnak.
Ha kicsit kihűlt a káposzta, akkor tépkedd darabokra.
A folytatáshoz kattints ide.