- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Füstölt édesburgonya avokádós mártogatóssal
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.29
Az ízében inkább sütőtökre, mint krumplira hasonlító édesburgonya hálás grillalapanyag. Gyorsan puhul, enyhén édeskés íze a sütés hatására még hangsúlyosabbá válik, ezért jól illik hozzá bármilyen savanykásabb hatású szósz. Ezúttal avokádós mártogatós készül hozzá.
Az ízében inkább sütőtökre, mint krumplira hasonlító édesburgonya hálás grillalapanyag. Gyorsan puhul, enyhén édeskés íze a sütés hatására még hangsúlyosabbá válik, ezért jól illik hozzá bármilyen savanykásabb hatású szósz. Ezúttal avokádós mártogatós készül hozzá.
Az édesburgonyát jól sikáld meg (idősebb példányokat hámozhatod is) és vágd kisebb, falatnyi darabokra.
A közepesre melegített grillen egy serpenyőben forrósítsd fel a 15 ml olajat, majd add hozzá az apróra vágott 2 gerezd fokhagymát és pirítsd egy percig.
Ezután jöhet bele a kétféle őrölt paprika, az ecet, az oregánó, a só és a cukor, majd végül a víz. Keverd el alaposan, és ezen a közepes hőmérsékleten főzd a szószt 10 percig, majd tedd félre kihűlni.
Ezután jöhet a füstölő beindítása. A füstölésre szánt fát áztasd be meleg vízbe, majd amikor a faszén már parázslik, akkor szórd rá a lecsöpögtetett fát, hogy egyenletesen belepje az izzó faszént.
A recept további részét ezen az oldalon találod.