- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Füstölt egész csirke
- írta: Peitli Csilla
- 2016.03.26
A Kamado grillben elkészített egész csirke hosszú ideig sül, de hála a grill tulajdonságainak ezen idő alatt nem kell vele foglalkozni. Ha a faszén utánpótlásról gondoskodsz, akkor más feladatod már nincs is csirkével. Csak várni kell a ropogós bőrű, aranyló húsra.
A Kamado grillben elkészített egész csirke hosszú ideig sül, de hála a grill tulajdonságainak ezen idő alatt nem kell vele foglalkozni. Ha a faszén utánpótlásról gondoskodsz, akkor más feladatod már nincs is csirkével. Csak várni kell a ropogós bőrű, aranyló húsra.
Készítsd elő az egész csirkét. Tisztítsd meg, mosd le, majd töröld szárazra kívül és belül is, amennyire csak tudod.
Egy kisebb edényben közben keverd össze a puha vajat, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot.
Egy kicsit lazítsd fel a csirke bőrét (válaszd el a hústól, de úgy, hogy ne jöjjön le teljesen), majd az ujjaid vagy egy ecset segítségével a vajas keveréket dolgozd bele a csirke bőre alá. Ez majd segít megőrizni a csirke természetes szaftosságát is.
A recept folytatásáért kattints ide.