Napi grillreceptünk: Füstölt fokhagymás aioli

Ha valamilyen karakteres mártogatóst keresel, amelyik jól illik a húsokhoz, sült krumplihoz és zöldségekhez is, akkor ezt a füstölt aiolit ajánljuk a figyelmedbe. Friss majonézzel még finomabb, de ha hosszabb ideig eltartanád, akkor csak bolti majonézt használj.


Ha valamilyen karakteres mártogatóst keresel, amelyik jól illik a húsokhoz, sült krumplihoz és zöldségekhez is, akkor ezt a füstölt aiolit ajánljuk a figyelmedbe. Friss majonézzel még finomabb, de ha hosszabb ideig eltartanád, akkor csak bolti majonézt használj.

Közepes hőfokra felmelegített grillen süsd addig a héjától meg nem tisztított fokhagyma fejet, amíg teljesen megpuhul.

Ezután a puha gerezdeket egy villa segítségével nyomd össze, majd add hozzá a sót, és keverd addig, míg egységes pasztát nem kapsz.

Ezután add hozzá a felaprított rozmaringot és a majonézt.

Egy zárható edényben tedd a hűtőbe és pihentesd felhasználás előtt legalább 2 órát.

Extra tippekért, látogass el ide.

Séf a Rácson - A Döntő! Élő grillverseny és grillshow május 7-én, a MAXCity Design+ Kiállítás és Vásáron.

Címkék: