- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Füstölt fokhagymás aioli
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.02
Ha valamilyen karakteres mártogatóst keresel, amelyik jól illik a húsokhoz, sült krumplihoz és zöldségekhez is, akkor ezt a füstölt aiolit ajánljuk a figyelmedbe. Friss majonézzel még finomabb, de ha hosszabb ideig eltartanád, akkor csak bolti majonézt használj.
Ha valamilyen karakteres mártogatóst keresel, amelyik jól illik a húsokhoz, sült krumplihoz és zöldségekhez is, akkor ezt a füstölt aiolit ajánljuk a figyelmedbe. Friss majonézzel még finomabb, de ha hosszabb ideig eltartanád, akkor csak bolti majonézt használj.
Közepes hőfokra felmelegített grillen süsd addig a héjától meg nem tisztított fokhagyma fejet, amíg teljesen megpuhul.
Ezután a puha gerezdeket egy villa segítségével nyomd össze, majd add hozzá a sót, és keverd addig, míg egységes pasztát nem kapsz.
Ezután add hozzá a felaprított rozmaringot és a majonézt.
Egy zárható edényben tedd a hűtőbe és pihentesd felhasználás előtt legalább 2 órát.
Extra tippekért, látogass el ide.