Napi grillreceptünk: Füstölt kacsa palacsintába töltve

Ha pekingi kacsa nem is feltétlenül kerekedik belőle, egy nagyon hasonló végeredményre számíthatsz füstölt aromákkal gazdagítva a fűszeres húst. A kacsához újhagyma és palacsinta is készül, így tövábbi köret nélkül is teljes értékű fogást készíthetsz a húsból.


Ha pekingi kacsa nem is feltétlenül kerekedik belőle, egy nagyon hasonló végeredményre számíthatsz füstölt aromákkal gazdagítva a fűszeres húst. A kacsához újhagyma és palacsinta is készül, így tövábbi köret nélkül is teljes értékű fogást készíthetsz a húsból.

A combok előkészítését már egy nappal korábban elkezdheted. A kacsa bőrét óvatosan szurkáld meg egy villával, vigyázz, hogy a húst már ne érje a szúrás. Ez majd segít, hogy a sülés közben lassan csöpögjön ki a zsírja, és a hús ne száradjon ki.

A combokat locsold meg a sherry-vel, és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben.

Másnap a combokat vond be egy vékony majonéz réteggel, és ezt szórd meg az ötfűszer keverékkel. Ezután pihenjen legalább fél órát a hús.

Közben készítsd elő a füstölőt.

A recept többi részét itt találod.


Címkék: