- írta: Bácsalmási Katalin
Napi grillreceptünk: Füstölt kacsa palacsintába töltve
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.18
Ha pekingi kacsa nem is feltétlenül kerekedik belőle, egy nagyon hasonló végeredményre számíthatsz füstölt aromákkal gazdagítva a fűszeres húst. A kacsához újhagyma és palacsinta is készül, így tövábbi köret nélkül is teljes értékű fogást készíthetsz a húsból.
Ha pekingi kacsa nem is feltétlenül kerekedik belőle, egy nagyon hasonló végeredményre számíthatsz füstölt aromákkal gazdagítva a fűszeres húst. A kacsához újhagyma és palacsinta is készül, így tövábbi köret nélkül is teljes értékű fogást készíthetsz a húsból.
A combok előkészítését már egy nappal korábban elkezdheted. A kacsa bőrét óvatosan szurkáld meg egy villával, vigyázz, hogy a húst már ne érje a szúrás. Ez majd segít, hogy a sülés közben lassan csöpögjön ki a zsírja, és a hús ne száradjon ki.
A combokat locsold meg a sherry-vel, és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben.
Másnap a combokat vond be egy vékony majonéz réteggel, és ezt szórd meg az ötfűszer keverékkel. Ezután pihenjen legalább fél órát a hús.
Közben készítsd elő a füstölőt.
A recept többi részét itt találod.