Napi grillreceptünk: Füstölt marha borda chilis-gombás fűszerkeverékkel

A gyors, azonnali grillételeket kínáló receptek mellett időnként érdemes elidőzni a sütéssel és újra felfedezni az alkotás örömét. Következő borda receptünk tökéletesen alkalmas az elmélyült előkészületekre és a lassú, de eredményes BBQ kipróbálására. A végeredmény kárpótol az elkészítéssel töltött órákért.


A gyors, azonnali grillételeket kínáló receptek mellett időnként érdemes elidőzni a sütéssel és újra felfedezni az alkotás örömét. Következő borda receptünk tökéletesen alkalmas az elmélyült előkészületekre és a lassú, de eredményes BBQ kipróbálására. A végeredmény kárpótol az elkészítéssel töltött órákért.

Grillsütőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!

A grillt melegítsd elő 110°C-ra, és rendezkedj be egy 4-5 órás füstölésre.

A füstölőfát áztasd be a művelet előtt legalább fél órával.

A bordák egyesével fektesd le egy sütőpapírra, majd kend le őket a mustárral.

Ezután jöhet rá az olaj és a só.

Közben készítsd el a száraz pácot a bors, a gomba, a kömény, a chili és a cayenne bors összekeverésével.

A fűszerkeverékkel szórd meg a bordákat, és hagyd pihenni fél órát a sütés előtt.

A füstölőfát tedd bele egy füstölődobozba. Tölts egy kis tálba vizet, majd mindkettőt tedd be a rács alá a grillbe.

Zárt tető alatt füstöld a bordákat 4-5 órán keresztül, és jó fél óránként kend le a húst az almalével.

Amikor a hús belső hőmérséklete eléri az 57°C-ot, nyisd ki a grill szellőzőit és kend le a húst a bbq szósszal, majd süsd még addig, amíg ropogós nem lesz a külseje.

Mikor ropogóssá vált a hús, még mindig nem végeztél. Alufóliába csomagolva süsd készre további 45 perc alatt a húst,de már zárt szellőzőnyílásokkal.

A folytatásért és jó tanácsokért a recepttel kapcsolatban, látogass el ide.

Címkék: