- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Füstölt padlizsán mártogatós
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.25
A padlizsánkrém népszerű vegetáriánus fogás, mely könnyű és fokhagymában gazdag mártogatós. Pirítós mellé előételként igazi bajnok, egyetlen hátránya, hogy viszonylag hosszú ideig kell füstölni. Kösd össze más ételek készítésével, és máris nem tűnik olyan hosszúnak a két órás füstölés.
A padlizsánkrém népszerű vegetáriánus fogás, mely könnyű és fokhagymában gazdag mártogatós. Pirítós mellé előételként igazi bajnok, egyetlen hátránya, hogy viszonylag hosszú ideig kell füstölni. Kösd össze más ételek készítésével, és máris nem tűnik olyan hosszúnak a két órás füstölés.
Melegítsd elő a keg grillt 110 °C-ra, és szórd a faszénre a füstöléshez használt hickory fát.
A fokhagymát és a padlizsánt készítsd el. A padlizsánt vágd ketté és olajozd be a húsát, míg a fokhagymafej felső 1/3-át vágd le – pucolni nem kell, és olajjal ezt is jól kend be.
Ezután körülbelül 2 órán keresztül füstöld a padlizsánt és a fokhagymát. Ha ez idő leteltével sem puhult volna még meg teljesen a padlizsán, akkor kicsit növeld a hőmérsékletet és süsd még 15-20 percig.
A folytatást itt találod.