- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Füstölt sertéshús szendvicsbe álmodva
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.08
Akár maradék sertéshúsból is elkészíthető ez a szendvics, amihez egy kis füstölésre és jó sok BBQ szószra lesz szükséged. A hús mellé kiváló társ coleslaw saláta, amit akár a szendvicsbe is tölthetsz.
Akár maradék sertéshúsból is elkészíthető ez a szendvics, amihez egy kis füstölésre és jó sok BBQ szószra lesz szükséged. A hús mellé kiváló társ coleslaw saláta, amit akár a szendvicsbe is tölthetsz.
A sertéslapockát fűszerezd be bőségesen a citromos-chilis fűszerkeverékkel, majd tedd félre egy órára, hogy az ízek kellően átitathassák a húst.
A sütés előtt egy órával a faaprítékot áztasd be vízbe. Amikor előkészítetted a grillt, ez a lecsöpögtetett apríték kerül majd a grillrács alá egy füstölődobozban.
Készíts elő egy kisebb tepsit is, amit szintén a grillrács alá kell majd tenned, félig vízzel feltöltve. A közvetlenül a hőforráson elhelyezkedő tepsiből felszálló gőz közvetett módon főzi a húst, így kellően meg fog puhulni mindenhol.
A recept folytatását, és a hozzá tartozó extra tippeket, itt találod.