- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Fűszeres csirke cilantro pesztóval
- írta: Peitli Csilla
- 2016.07.12
A friss zölrfűszerek azdag íz teszi igazán izgalmassá ezt a csirkereceptet, amelyet nem bonyolult elkészíteni. A recept lelke a pesto, amelyet a legjobb házilag összekeverni, hogy még intenzívebb ízeket nyerhess.
A friss zölrfűszerek azdag íz teszi igazán izgalmassá ezt a csirkereceptet, amelyet nem bonyolult elkészíteni. A recept lelke a pesto, amelyet a legjobb házilag összekeverni, hogy még intenzívebb ízeket nyerhess.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Kend le az egészben hagyott csirkemellet olajjal, majd szórd meg a finomra aprított zöld fűszernövényekkel és fokhagymával. Sózd, borsozd ízlésednek megfelelően, majd tedd be a hűtőbe állni legalább 2 órát.
Ezalatt készítsd el a cilantro pesztót a recept szerint. (Ide kéne majd egy átlinkelés.)
Amíg pihen a csirke, készítsd elő a grillt. Állítsd magas fokozatra, és közvetlenül sütés előtt még a rácsot is lekenheted.
Amikor felteszed a csirkét, a hőmérsékletet vedd lejjebb, egészen közepes hőfokig és így süsd hat percig az egyik oldalon.
Hat perc után fordítsd meg a csirkét és tedd fel a kisebb darabokra vágott cukkinit is a rácsra. Süsd őket együtt 2-3 percig, majd fordítsd meg a cukkinit, hogy a másik oldala is kellően megpuhuljon. A csirkéhez ez alatt ne nyúlj.
A recept folytatását itt találod.