- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Fűszeres popcorn
- írta: Peitli Csilla
- 2017.01.20
A popcornt modern, műanyag kajaként tartjuk számon, pedig már nagymamáink is ették ezt a csemegét, persze akkor még nem a mikróben, hanem a tűz fölött készült. Ezt a hagyományt hozzuk vissza egy intenzív fűszerezésű recepttel, ami akár a grillen is készülhet.
A popcornt modern, műanyag kajaként tartjuk számon, pedig már nagymamáink is ették ezt a csemegét, persze akkor még nem a mikróben, hanem a tűz fölött készült. Ezt a hagyományt hozzuk vissza egy intenzív fűszerezésű recepttel, ami akár a grillen is készülhet.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Első lépésként elkészítjük a fűszeres vajat, amihez egy közepesen meleg grillre és egy serpenyőre lesz szükség. 60 g kukopricához 4 evőkanál vajra lesz szükség. Ezt a vajat olvaszd fel a serpenyőben, majd keverd el 2 evőkanál olívaolajjal is. Adj hozzá két kiskanál olaszos fűszerkeveréket, egy kiskanállal a fokhagymaporból és szükség esetén egy kevés sót. Az olaszos ízek kiemelése kedvéért egy kiskanál parmezán sajt is kerülhet a szószba.
Vedd is le rögtön a serpenyőt a tűzről, és mikor már nem olyan forró, keverd el benne a kukoricaszemeket. Eddig a lépésig akár előre is elkészítheted a popcorn.
Amikor parrogtatni szeretnéd, egy átlátszó tetős magas falú edénybe tedd bele a vajas popcornt, majd idénkénti mozgatással pár perc alatt pattogtasd ki. (Ha mikróban szeretnéd elkészíteni, tedd a kukorica szemeket egy papírzacskóba, majd zárd le a zacskót kétszeri visszahajtással vagy egy bambuszpálcával rögzítsd.)