Napi grillreceptünk: Grillezett bárányborda cékla párlat felhőben, chilis karfiol salátával

A neve alapján, akár a Mesterszakácsban is megállná a helyét ez a recept, mely még a mindig morcos Gordon Ramsey-t is levenné a lábáról. Ha hasonlóan nehéz közönségnek főznél, és van rá egy éjszakád és egy órád, akkor készítsd el te is ezt a bárányvariációt.


A neve alapján, akár a Mesterszakácsban is megállná a helyét ez a recept, mely még a mindig morcos Gordon Ramsey-t is levenné a lábáról. Ha hasonlóan nehéz közönségnek főznél, és van rá egy éjszakád és egy órád, akkor készítsd el te is ezt a bárányvariációt.

Először a pácot készítsd el, és ne felejtsd ki az olajat - ez a bárányborda bizony megtanul úszni, mert vizes pácban fog fürdőzni egy éjszakán át. A vizes páchoz 2 liter vizet felforralj: ebbe kerül a hagyma, 4 gerezd fokhagyma, a szemes bors, a szerecsendió virág, a babérlevél, a koriander mag és a borókabogyó. Addig főzd, míg kb 1,5 literre vissza nem forralod a víz mennyiségét. Ezt teljesen kihűtsd ki.

A báránybordát célszerű a hentessel ízekre, azaz úgy felvágatni, hogy minden egyes bordacsont külön legyen. A bordákat tedd bele a kihűlt páclébe, takard le és tedd hűtőbe egy éjszakára.

A recept többi részét itt olvashatod.

Címkék: