- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett békacombok zöldséges, baconos grillkenyérrel
- írta: Peitli Csilla
- 2016.04.16
Békacombot nem könnyű frissen szerezni, de ha szeretnél valami kuriózumot feltenni a grillre, amely nem a fagyasztóládából jön, akkor ez jó választás lesz. Sütési ideje csekély és íze kellemes, de nem tolakodó. Első próbálkozásnak a szokatlan alapanyagok világában pont megfelelő.
Békacombot nem könnyű frissen szerezni, de ha szeretnél valami kuriózumot feltenni a grillre, amely nem a fagyasztóládából jön, akkor ez jó választás lesz. Sütési ideje csekély és íze kellemes, de nem tolakodó. Első próbálkozásnak a szokatlan alapanyagok világában pont megfelelő.
1 kg békacombot fűszerezel frissen őrölt feketeborssal, kevés fokhagymaporral és enyhén sózod fekete Himalája sóval.
A sütés háromnegyed részénél (ami körülbelül a csirkeszárny elkészülési idejével egyezik meg) lekened bbq szósszal és készre sütöd (ez pár perc).
A kenyér előre félig párolt zöldségekből (lehet konzerv is - ehhez nem kell párolás sem) zöldborsóból, zöldbabból, bébirépából és olivaolajon üvegesre vagy kicsit aranybarnára pirított hagymából áll.
A folytatásért kattints ide.