- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett csirkeszárnyak, roquefort mártással
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.29
Ha nem szeretnél órákig a grill fölött görnyedni a nyári melegben, a csirke jó alapanyagválasztás. A karakteres mártogatóssal tálalt sült szárnyak nagy társaságokat is ellátnak, és elkészítésük igazán problémamentes.
Ha nem szeretnél órákig a grill fölött görnyedni a nyári melegben, a csirke jó alapanyagválasztás. A karakteres mártogatóssal tálalt sült szárnyak nagy társaságokat is ellátnak, és elkészítésük igazán problémamentes.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Melegítsd elő a grillt magas fokozatra.
Amíg a grill melegszik, tisztítsd meg a csirke szárnyakat. Az ízületi részeknél darabold el őket és a két nagyobb részt tarts meg. (A legvége most nem kell.)
Egy nagyobb edényben, vagy zacskóban keverd össze az olajat egy gerezd fokhagymával és a fűszerekkel. Végül adj hozzá 2 evőkanál vörösborecetet.
Az így elkészült pácba forgasd bele a csirke szárnyakat.
Ha van grillkosarad, akkor mindenképpen azt használj a sütéshez. Ezt kend le olajjal, hogy ne ragadjon rá a hús, amik ezután már mehetnek is sülni.
A recept folytatásához kattints ide.