- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett füge falatok mascarponéval
- írta: Peitli Csilla
- 2016.07.31
Egyre több helyen látni fügét, amely tökéletes desszert alapanyag egy taralmas grillvacsora utánra. A nyársak és egy kis mascarponé segítségével elkészített fügés édesség ugyancsak a grillen készül, de ha hús után sütnéd, mindenképpen tisztítsd le a rácsot a két fogás között.
Egyre több helyen látni fügét, amely tökéletes desszert alapanyag egy taralmas grillvacsora utánra. A nyársak és egy kis mascarponé segítségével elkészített fügés édesség ugyancsak a grillen készül, de ha hús után sütnéd, mindenképpen tisztítsd le a rácsot a két fogás között.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
Mosd meg, majd szárítsd meg a fügéket és végül vágd őket hosszában ketté.
Három-három felet tűzz fel óvatosan a nyársakra, majd a gyümölcshúsos felületükkel lefelé helyezd őket fel a grillre.
Két perc alatt megjelennek a grillcsíkok és már veheted is le őket a rácsról, nehogy túlsüljenek. Ezután hagyd őket kihűlni.
A mascarponét közben keverd el a porcukorral, majd a kihűlt fügékre halmozva tálald desszertként a grillezett gyümölcsöt.
A recept eredeti helyét, itt találod.