- írta: Bácsalmási Katalin
Napi grillreceptünk: Grillezett garnéla thai módra
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.01
A kevés hozzávalókból autentikus thai ízeket előcsalogató garnélás recept legnehezebb résza a rákok tisztítása. Ha ezen túljutsz már igazi jutalomjáték a porhanyós husú rákok megsütése a rácson vagy a wokban.
A kevés hozzávalókból autentikus thai ízeket előcsalogató garnélás recept legnehezebb résza a rákok tisztítása. Ha ezen túljutsz már igazi jutalomjáték a porhanyós husú rákok megsütése a rácson vagy a wokban.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A garnéla pácához egy tálban keverd össze a thai szószt, az olajat, a friss gyömbért és a finomra vágott fokhagymát.
A pácba óvatosan forgasd bele a tisztított garnélákat, majd mehet a hűtőbe pihenni a rákocska.
Legalább egy órát hagyd állni, de ennél jóval több sem okoz károkat. Akár öt órát is pácolódhat az étel grillezés előtt.
A grillt ezúttal magas hőfokra állítsd, és mielőtt a felteszed a rákokat egy vékony olajréteget kenj fel a rácsokra.
Ezután már csak a grillezés van hátra, aminek hossza nagyban függ a garnélák méretétől. Ha opálossá válik a rákhús és enyhén összekunkorodik akkor biztos lehetsz benne, hogy elkészült a grillezett garnélád thai módra.
A recept többi részét és a hozzávalók listáját, itt találod.