- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett halloumi
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.30
A görög eredetű halloumi sajt kifejezetten alkalmas grillezésre magas olvasádpontja miatt. A kecske, juh és tehén tej keverékéből készült ruganyos állagú sajt kellemes textúrájú grillezett sajttá válik a magas hőfokon, amivel könnyű bánni. Édeskés íze miatt jól illenek hozzá a savanykás ízvilágú salátaöntetek.
A görög eredetű halloumi sajt kifejezetten alkalmas grillezésre magas olvasádpontja miatt. A kecske, juh és tehén tej keverékéből készült ruganyos állagú sajt kellemes textúrájú grillezett sajttá válik a magas hőfokon, amivel könnyű bánni. Édeskés íze miatt jól illenek hozzá a savanykás ízvilágú salátaöntetek.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A sajtot vágd fel 1 cm széles szeletekre, majd aprítsd fel a petrezselymet.
A grillt melegítsd fel közepes hőfokra és vékonyan olajozd be a rácsokat.
Közvetlenül a rácsra tedd fel a sajtszeleteket és süsd őket 2 percig, amíg a külsejük meg nem keményedik egy kicsit. Ekkor fordíts rajtuk egyet és a sajtszeletek másik oldalát is süsd további két percig.
A sajtot petrezselyemmel megszúrva, citromgerezdekkel körítve tálald.
A hozzávalók pontos arányát itt találod.