- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett homárfarok
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.10
A tenger gyümölcsei elég ritkán kerülnek a grillen rácsaira nálunk, ami részben a friss alapanyag hiányával is magyarázható. Nagyon finom fogások készíthetőek azonban az egyre könnyebben beszerezhető fagyasztott rákokkal is. Az alábbi homár recept egy egyszerű, és gyors fogást takar, ami tökéletes kezdet a homárral való ismerkedésre.
A tenger gyümölcsei elég ritkán kerülnek a grillen rácsaira nálunk, ami részben a friss alapanyag hiányával is magyarázható. Nagyon finom fogások készíthetőek azonban az egyre könnyebben beszerezhető fagyasztott rákokkal is. Az alábbi homár recept egy egyszerű, és gyors fogást takar, ami tökéletes kezdet a homárral való ismerkedésre.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A grill bekapcsolás után (magas hőfok), készítsd el a pácot. Egyszerűen keverd össze a citromlét az olajjal és fűszerezd sóval,borssal és kaporral.
Hosszában vágd ketté a megtisztított homárt és egy ecsettel vidd fel ezt a keveréket a szabaddá vált húsra.
Kicsit lejjebb véve a hőfokot, kezdheted is a sütést. Először a húsával lefelé helyezd fel a grillrácsra a homárt, majd 1 perc elteltével fordítsd meg, úgy, hogy most a páncélja legyen alul.
Ebben a pozícióban 8-10 perc alatt süsd készre. Ha elkészült a homár páncéljának színe rózsaszínesre változik, míg a hús szépen kifehéredik.
Citrommal körítve azonnal tálalhatod is az omlós homárt.
A recept pontos hozzávalóit itt találod.