Napi grillreceptünk: Grillezett kacsacomb mustárral

Lassan pácolódó és lassan sülő kacsacombok várják azt, aki kipróbálja ezt a fűszeres ízekkel kecsegtető receptet. A gondos munka eredménye ropogós bőr és omlós hús, melyben az édeskés és fanyar ízek keverednek a füst aromájával.


Lassan pácolódó és lassan sülő kacsacombok várják azt, aki kipróbálja ezt a fűszeres ízekkel kecsegtető receptet. A gondos munka eredménye ropogós bőr és omlós hús, melyben az édeskés és fanyar ízek keverednek a füst aromájával.

A kacsacombokat készítsd elő a sütést megelőző napon.

A megmosott és megtisztított combok bőrét (de ne a húst!) óvatosan szurkáld meg hústűvel vagy egy kés hegyével, hogy minél jobban magába szívhassa a füstös aromát, és a kis lukaknak köszönhetően a combban lévő zsír sem távozik majd olyan gyorsan, így nem szárad ki a hús.

A combokat a tisztítás és szurkálás után kend be a sherryvel, majd hagyd pihenni a hűtőben egész éjszakára.

Másnap a combokat kend be egy vékony réteg mustárral és a fűszerekből előre összeállított keverékkel, és tedd félre egy újabb fél órára.

A folytatást és jó tanácsokat a recept kivitelezéséhez, itt találsz.

Címkék: