- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett kacsacomb pikáns sütőtök mártással és grillezett hagymával
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.13
Egyszerű sült kacsarecept pici rafinériával. A klasszikusnak számító lilakáposzta adja át a helyét a sütőtöknek, ami színben és ízben is új kapukat nyit meg a kompozívió előtt.
Egyszerű sült kacsarecept pici rafinériával. A klasszikusnak számító lilakáposzta adja át a helyét a sütőtöknek, ami színben és ízben is új kapukat nyit meg a kompozívió előtt.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
4 g őrölt bors
7 g só
80 dkg sütőtök
3 fej vöröshagyma
2 g cukor
3 g ételízesítő
1 dl tejföl
1 kg burgonya
4 db salátalevél
1/2 csokor petrezselyemzöld
A pácolt kacsacombokat megpároljuk, majd a grillrácson ropogósra pirítjuk.
A sütőtök magházát kiszedjük, puhára sütjük, majd a héjából kikaparjuk, megtörjük és hozzáadjuk a vöröshagymát, a tejfölt, az ételízesítőt, a sót és a borsot, végül pépesre turmixoljuk.
A burgonyákat és vöröshagymákat félbe vágjuk és annak érdekében, hogy a hagyma egybe maradjon áttűzzük fogvájóval, majd a burgonyával együtt blansírozzuk és a grillen készre sütjük, csupán néhány csepp olívaolajat cseppentünk rá.
Tálalásnál salátalevéllel és petrezselyemzölddel díszítjük.
- Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.