- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett kagyló arrabiata salsával
- írta: Peitli Csilla
- 2016.09.05
Mivel a kagyló frissen elkészítve az igazi, nálunk nem szerepel gyakran az étlapon, pedig egyre több helyen lehet beszerezni ezt a finom csemegét. Ihletforrásként jöjjön most egy grillezett kagylórecept, amit az olasz arrabiata szósz tesz emlékezetessé.
Mivel a kagyló frissen elkészítve az igazi, nálunk nem szerepel gyakran az étlapon, pedig egyre több helyen lehet beszerezni ezt a finom csemegét. Ihletforrásként jöjjön most egy grillezett kagylórecept, amit az olasz arrabiata szósz tesz emlékezetessé.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Először készítsd elő az arrabiata salsát a grill oldalégőjén. Ehhez a paradicsomot és hagymát tedd a rácsra, hogy kicsit megpuhuljanak.
Ha megjelennek a szép grillcsíkok a zöldségek testén, tedd őket félre, hogy lehűljenek.
Amikor már könnyedén tudsz velük dolgozni, kockázd fel őket.
Közben hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Ted bele a kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Pirítsd üvegesre a hagymákat, majd add hozzá a kagylókat.
Lefedve főzd addig, amíg szépen kinyílnak a kagylók. (Ami nem nyílik ki, az mehet a szemétbe.)
Add hozzá a fehérbort, és forrald fel az egészet.
Amikor ez megvan, add hozzá a felkockázott paradicsomot, a sót a borsot és a zöld fűszereket. Végül a felaprított chili paprikát is.
Egy nagy és mély edénybe tálald a kagylókat, amiket bőven öntözz meg a vele sült szósszal.
A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.