- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett lazac gyömbéres pácban
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.31
A lazac karakteres íze és vajpuha állaga ideális grillalapanyaggá teszi ezt a halfajtát, amihez nagyon jól illik a keleties fűszerezés. Citrom, gyömbér és egy kis szója, és már meg is van egy gyorspác, amivel percek alatt beízesítheted a halaszeleteket.
A lazac karakteres íze és vajpuha állaga ideális grillalapanyaggá teszi ezt a halfajtát, amihez nagyon jól illik a keleties fűszerezés. Citrom, gyömbér és egy kis szója, és már meg is van egy gyorspác, amivel percek alatt beízesítheted a halaszeleteket.
Elsőként készítsd el a pácot a száraz sherry, a szójaszósz, a szezám olaj és a frissen aprított gyömbér elkeverésével.
Egy lapos edénybe, vagy akár egy tányérba tedd bele a halat, jól itasd át a páccal és hagyd állni legalább egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.
A folytatást itt olvashatod.