- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett makréla thai fűszerezéssel
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.22
A cörös curry paszta fűszeres és a kókusztej édeskés íze a legjobbat hozza ki a grillezett alapanyagból, ami ezúttal a makréla. Ez az egészséges olajban gazdag, karakteres ízű hal nagyon meghálálja a grillezést, érdemes a téli időszakban is készíteni. A szálkákkal azonban vigyázni!
A cörös curry paszta fűszeres és a kókusztej édeskés íze a legjobbat hozza ki a grillezett alapanyagból, ami ezúttal a makréla. Ez az egészséges olajban gazdag, karakteres ízű hal nagyon meghálálja a grillezést, érdemes a téli időszakban is készíteni. A szálkákkal azonban vigyázni!
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
Egy tálcát enyhén olajozz be, erre kerül majd a hal a sütéshez.
A megpucolt és belsőségüktől megszabadított halakat töröld szárazra, majd keverd össze a pácot.
Ehhez egy nagyobb edénybe tedd bele a vörös curry pasztát, a cukrot, a kókusztejet és a sót, borsot.
Keverd össze jól az elegyet, majd a sütőlapra felsorakoztatott halakon oszlasd szét a thai szószt.
Ezután mehetnek a halak a grillre. Zárt tető alatt süsd 5 percig az egészet, majd nagyon óvatosan fordítsd meg a halakat.
Ezt az oldalukat is süsd 6-10 percig, vagy amíg azt nem látod, hogy a makréla bőre elkezd ráncosodni és megrepedezni.
Ekkor vedd le a halakat a grillről és azonnal tálald is.
A hozzávalók pontos listáját és a további elkészítési tippeket itt találod.